LISTEN FOR HERE

Saturday, 31 December 2011

AZAM TAHUN BARU ..


Azam? Bila kita berubah ke tahun baru...sudah pasti byk azam baru yg akan tertanam di dalam minda kita...Azam yg lama alhamdulilah ada yg dah tercapai dan azam tahun nie mana yg tak tercapai akan diteruskan dan sambil2 tu kita membina azam yg baru. .Insyallah aku akan teruskan azam ku, semoga semuanya berjalan lancar dan dipermudahkan oleh ALLAH dan dimurahkan rezeki...

Monday, 19 December 2011

#Assalamualaikum#

''
Peace Peace Peace . # ASSALAMUALAIKUM #

Hi, name saya nabila. Umur saya 17. Korang nak dengar nabila citer something tak? Hehehe, boleh jer. Jangan gelak gelak tau, nak gelak pon tak kesah. Heheheheheeheee ;)

- Firstly, Nabila dah ade pakwe tau, Name die anas? Nak kenal dengan die ker? Langkah mayat nabila
dulu. Hahahah. *Kidding jer* Kiteorang sweet, Romantic tau. Hihihi. Perasan la pulak ! Hehehe. First kiteorang kenal kan. Nak tau? adelahh someone ni kenalkan nabila dulu, die suruh add dalm facebook, so nabila adding la, Anas ni stay hostel, Time die balek hostel kan, die approve nabila, then nabila tegur die, time mule2 dia garang gile kot, pastu nabila cam ade hati ngan dia, suatu hari kite orang couple, takde sape2 mntk, mybe same2 suke kot. hihih. malu hiler time tu ngan die. Lame kelame'an, kiteorang jumpe dekat caffe ni, die malu, nabila pon malu. kiteorang tak b'ckp pon, same same diam, cam budak bodoh jer time tu. Hehehe. Then die nak balik, nabila balik, anas pon balik. Tergelak sorang2 nak balik tu, Nabila cakap ''Alamak!! Handsome giler laki ni. Hihihi. Camtu la citernyee time nak kenal mule2. Hihihih. Best giler dapat kenal dengan die. Die baek sngt tau, Die sayang saya, Saya lagi lah sayang die.. Dahlah romantic, Garang cam singa. Hehehehe. Saya sayang die sangat. Kiteorang dah lame bersame, nak dekat setahun, lame kan ? Tapi nabila nak hidup dengan die sampai biler biler.....

- Second, Dahh habess citer die, malas nak citer panjang-2, Nabila pon dah lupe. Hehehe.. *Nabila tak reti nak buat essay love ni, Hehehehe. Failed kalo bab2 ni ;) Hope you like the story to me is. I want to stay with him forever, and never mentioned about breaks. I have my love he is. I want to stay with him, please keep our relationship together ;)

- I LOVE YOU -






# Cinta Pertama Saya #







*Name Die Anas . Umur 17 tahun .







*Name Saya Nabila . Umur 17 tahun .

Sunday, 18 December 2011

Luahkan Perasaan Saya Kepada Awak ..

Dear. Saya sebenar sayangkan awak sangat. saya takut awak berubah, Ye, saya mengaku, Saya memang kuat cemburu. Cemburu tanda sayang kan ? . Saya perlukan awak selamanya, Tapi saya malu nak luahkan awak, nanti awak cakap saya ni tergiler giler kan awak. Hmmm.. Walaupun awak suka marah marah saya, tapi saya tetap sayang awak, Yela, Kalo kite sayang kat sape2, mesti kite kene sabar kan perangai die cam maner pun. Saya nak kekal dengan awak :( , Pasal perempuan tu, Saya tahu dia comel , tapi awak fikir lah, awak dengan saya biler lagi? Dah lame kan ? Saya tak kesah awak suke sape sape pon, Itu hak awak . Hmmm, Saya harap awak tetap setia dengan saya, p kalo awak dah tak suke kat saya, awak cakap je tau!! Dulu awak lain, sekarng awak lain, Saya nak awak yang dulu. Awak baik sgt dengan saya, tiap tiap pagi, awak text saya dulu, tanya dah makan belum, pastu awak nak hantar nasi kat rumah saya, dulu awak okay, cakap dengan saya pun lembut2 , perlahan lahan, tapi sekarang semua dah hilang, dah takde makne lagi buat saya, Dulu awak selalu ambk berat pasal saya, tapi sekarang dah takde, dulu saya penting bagi awak kan? tapi sekarng tak!! awak penting kan Facebook, Poker semua tu. Awak!! awak tahu tak saya syg awak?? :(( Semua dah berubah, Dah takde makna lagi dalam hidup saya sekarang, Macam dah kehilangan semua orang yang saya sayang!!

50 tips untuk pikat hati kekasih ;)

Di sini ada 50 cara atau tips untuk pikat hati kekasih 1. Sentiasa tersenyum dan jangan bersikap sombong apabila berinteraksi dengan mereka. 2. Pandai memasak adalah ciri-ciri utama mengapa lelaki mudah terpikat dengan anda. 3. Berpewatakan menarik mampu menarik minat mereka. 4. Jujur dan sentiasa merendah diri. 5. Lakukan apa yang dia suka dan jangan lakukan apa yang dia tidak suka. 6. Mempunyai bentuk badan yang menarik (terpulang kepada individu). 7. Mempunyai tingkah laku yang baik dan lemah lembut. 8. Pandai dalam memainkan peranan sebagai seorang wanita ketika berada di samping lelaki yang anda minati. 9. Jangan terlalu mengongkong. 10. Ketika berinteraksi dengan mereka jangan lupa gunakan bahasa tubuh yang anda ketahui seperti mata dan tangan. 11. Jaga cara pemakaian anda, seksi atau tidak terpulang kepada lelaki yang anda minati. 12. Sering memberikan kad ucapan buat si dia yang kamu minati untuk ‘plan’ pertama memikat dirinya. 13. Lelaki sukakan wanita yang suka berterus terang tanpa menyembunyikan sesuatu. 14. Apabila berhadapan dengan lelaki yang kamu minati, renungi matanya dan tunjukkan sifat humor kamu. Ini adalah taktik untuk memberitahu si dia bahawa kamu boleh didekati tetapi bukan bererti kamu ini perempuan murahan dan mudah didekati. 15. Jangan bersikap selalu jual mahal apabila berada bersama mereka. 16. Bijak menyesuaikan diri dalam apa jua keadaan. 17. Tidak mudah putus asa dan sentiasa berdiri di atas kaki sendiri tanpa meminta pertolongan dari orang lain. 18. Jangan suka bercakap benda yang tidak berfaedah ketika bercakap dengan mereka. 19. Jangan bandingkan ‘dia’ dengan lelaki-lelaki yang pernah kamu kenali. 20. Menjadi temannya ketika dia susah dan senang. 21. Lelaki suka kamu menjadi pendengar yang setia dan tidak suka wanita yang suka membangkang. 22. Yang paling penting lelaki suka dimanjai dengan belaian dan kata-kata yang romantik. 23. Bunyi derapan kasut ketika berjalan juga mampu menarik perhatian lelaki. 24. Lelaki tidak suka jika kamu memakai mekap yang terlalu tebal. 25. Mengetahui bila hari lahirnya. 26. Menghormati dirinya, keluarga dan teman-teman yang rapat dengannya. 27. Bersikap matang dalam tutur-kata dan tingkah laku. Lelaki tidak suka wanita yang bersikap terlalu kebudak-budakan. 28. Agresif. 29. Jangan terlalu ‘excited’ ketika bertemu dan berbual dengannya. Contohnya berbual terlalu lama di telefon untuk perkenalan pertama. 30. Jangan terlalu bersikap ‘kelakian’ dan ganas dalam pergaulan. 31. Jangan terlalu menunjukkan bahawa kamu ini terlalu baik dan ‘perfect’. 32. Jangan perasan bahawa kamu ini mempunyai paras rupa yang jelita. 33. Sentiasa memegang prinsip sederhana dan tidak boros di dalam perbelanjaan. 34. Bersikap keibuan adalah antara tips yang perlu kamu titik beratkan. 35. Sentiasa bercakap lembut dengan mereka. 36. Ketahuilah mereka ini adalah golongan yang terlalu sensitif dan suka akan kelembutan apatah lagi dari seorang gadis. 37. Kenali siapa dirinya sebenarnya sebelum kamu memulakan langkah untuk memikat. 38. Lelaki sukakan wanita yang suka menjaga kulit. Jangan biarkan wajah kamu dipenuhi jerawat batu! 39. Aset penting bagi kamu untuk memikat lelaki adalah mata, punggung dan gaya langkah kamu yang kemas. 40. Jangan bersikap terlalu kuno. 41. Bertanya khabar sekurang-kurangnya dua kali seminggu agar tali persahabatan kamu dengannya tidak putus begitu sahaja. Mungkin suatu hari nanti sikap kamu yang terlalu mengambil berat mampu menarik perhatiannya. 42. Usia dan bentuk badan bukan menjadi ukuran yang penting tetapi kecerdikan, kejujuran dan tingkah laku yang bersopan-santun. 43. Lelaki sukakan seorang wanita yang beriman dan beragama namun begitu kamu tidaklah perlu terlalu alim. 44. Menunjukkan bahawa kamu bukanlah seorang gadis yang mudah dipermainkan. 45. Jangan terlalu merengek dan mengada-ngada. 46. Jangan tunjukkan kelemahan kamu ketika berada di samping lelaki yang kamu minati. 47. Lelaki sukakan wanita yang bijaksana dan matang serta mudah diajak berbincang. 48. Berjaya di dalam apa jua bidang yang kamu ceburi. 49. Tidak terlalu meminta dan jaga tata tertib kamu di meja makan. 50. Jangan terlalu over nanti lelaki akan meluat pula dengan kamu!

Rahsia wanita / perempuan berjalan !

Walaubagaimanapun, korang kene la ingat sentiasa, ini sekadar panduan ye, bukan ramalan, atau wajib yeee itu dia perangai minah XXX tu.. Segala2nya ketentuan Allah s.w.t.. sekadar panduan dari Nya.. Wallahualam

1. Jika berjalan, dari belakang kelihatan seperti tidak memijak tanah. Golongan wanita yang jalannya berginjat, konon wanita ini adalah wanita yang tidak jujur, kalau berbual, mulutnya laser dan menyinggung perasaan orang lain. Wanita yang berjalan seperti ini juga terkenal dengan sikap egonya. Lebih parah, wanita ini biasanya pemboros atau suka membazir wang tanpa berfikir sebelum berbelanja. Padahal, wang yang dimilikinya itu masih banyak kegunaannya. Tapi jangan berkecil hati, kerana wanita seperti ini biasanya menjadi pujaan ramai lelaki.

2. Jika berjalan, sering menoleh ke kanan and kiri. Wanita seperti ini biasanya pandai menyimpan rahsia. Walaupun ramai yang menganggap wanita seperti ini tidak jujur, suka menipu teman sendiri,dan merugikan teman bualnya, namun, ramai lelaki yang berusaha untuk menakluk hatinya. Konon wanita seperti ini senang diatur dan diuruskan.

3. Jika berjalan suka menunduk. Cara berjalan melambangkan wanita seperti ini memiliki sifat yang tertutup. Ia hanya akan berbual dengan orang-orang yang rapat dengannya dan boleh dipercayai untuk menyimpan rahsianya. Wanita seperti ini biasanya sukar untuk ditakluk hatinya. Disamping sikapnya yang dingin, wanita seperti ini tidak peduli dengan
kehidupan cinta. Namun, jika ada lelaki yang berjaya menawan hati wanita dengan cara berjalan menunduk ini, dijamin akan mendapat kebahagiaan. Sebab, wanita jenis ini sangat setia, dan dia tidak akan mengkhianati lelaki yang dicintainya.

4. Jika berjalan menatap lurus ke depan. Wanita seperti ini biasanya memiliki pendirian yang teguh, bukan senang hendak menggoncangkan imannya. Jangan sekali-sekali menentang apa yang pernah dikatanya, jika anda tidak mahu mendengar dia berleter panjang lebar. Meski pendiriannya teguh, tapi dia selalu berselisih pendapat. Jangan hairan jika wanita seperti ini hanya mahu berbual dengan orang yang berpengalaman luas.

5. Jika berjalan badan bergerak ke kanan dan kiri. Wanita yang berjalan dengan gaya yang sedemikian tidak ambil kisah dengan masalah yang berlaku. Apa pun masalah yang ada dihadapannya, dia dianggap kecil. Padahal masalah itu sebenarnya memerlukan kebijaksanaan untuk diselesaikan. Kerana sifatnya yang suka ambil mudah ini, banyak persoalan yang akhirnya tidak dapat diselesaikan dan akibatnya merugikan dirinya sendiri.

6. Jika berjalan badan tampak tegak. Wanita ini tegas menentukan sikapnya sendiri. Dia tidak mahu urusan peribadinya dicampur oleh orang lain. Gaya bicaranya serius seperti ingin menunjukkan dia memiliki pendirian teguh. Yang menarik dari wanita ini, dia bertanggungjawap terhadap apa yang pernah dilakukannya. Dia menyenangi lelaki yang berdikari tanpa meninggalkan sifat-sifat romantiknya.

7. Jika berjalan seperti zirafah. Maksudnya, ketika melangkahkan kaki ,badannya ia kelihatan bergerak ke depan dan ke belakang. Wanita jenis ini sangat lemah perasaannya. Dia seorang yang mudah terasa dan mudah tersinggung. Jadi, jika anda berbual dengan wanita seperti ini kenalah menjaga perasaannya agar tidak tersinggung, kerana wanita ini mudah mengalirkan air mata.



Read more: http://fid.ohmacamitu.com/search/cara-menjaga-hati-teman-lelaki/#ixzz1h13sbWeb

PERMULAAN

Hi guys, Saya budak baru dekat blogger nim, alahai. punya susah nak buat blogger ni kan? Hey korang, harap harap korang dapat tolong saya tau, Maklumlah otak baru nak kembang, sebelum ni kecut kecut sikit kot. hihihih. Penat giler nak edit blogger ni kan . Err -.-